Iced Earth smygsläpper pratigt album

Vem vill lyssna på detta?

Jon Schaffer gick från patriot till konspirationsteorist till landsförrädare eller vad man ska kalla en person som vill största demokratiska processer, och han förlorade i ett svep skivbolag och världens respekt. Nu sitter han i fängelse någonstans i USA, och Iced Earths hemsida och sociala medier har dammat igen. Men helt passiv är han inte – via det egna bolaget Ravencraft Productions släpptes i veckan A Narrative Soundscape. Albumet är en samling gamla Iced Earth låtar utan sång där texten istället berättas muntligt. Frågan är bara vem som vill lyssna på detta?

Utan att svara på den frågan kan man dock konstatera att detta släpp inte är så underligt som det verkar. Innan stormningen av Kapitolium drev Jon Schaffer en kickstarter-kampanj för sin bok Wicked Words & Epic Tales som innehöll intervjuer och texter och kommentarer till somliga Iced Earth-låtar. Inbitna och intresserade Iced Earth-fans stöttade så klart kampanjen, som alltså startade innan Jon Schaffer försökte störta Joe Biden (en pledge-nivå i kampanjen innehöll för övrigt en naken-version av bilden ovan – raffigt!).

Med den kickstarter-boken följde också en CD, och det är just denna CD som nu även har släppts fristående från boken. Då uppstår nästa fråga – finns det någon som helst poäng med A Narrative Soundscape om man inte har boken?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: