Pyramido mitt i ett hav av garn

PTM.

20170420_211414

Grönt ljus. Stor lokal. Stickor som klickar mot varandra, eftersom drygt fyrtio personer sitter i fem glesa rader och stickar något som liknar svarta halsdukar. Ljudet är mickat, och förstärkt genom högtalarna i lokalen.

Och så Pyramido. De står på lite olika ställen i det stora rummet. Dan Hedlund står med ryggen mot stickarna bredvid Viktor Forss. Dan Widing står bakom en pelare, Henrik Wendel några steg bakom honom. Publiken består mest av kvinnor som sitter längs väggarna. Ingen av dem har svart t-shirt med metallogga. Det är en helt annan publik än vad Pyramido är van vid.

Det klickande ljudet, som tyvärr inte låter särskilt metalliskt, stiger mot något som känns som ett crescendo. Dan Hedlund smyger upp en rundgång som sakta går över till En linje i sanden. Ronnie Källbäck dyker upp, och plötsligt är det en metalkonsert. I en helt unik miljö: metal bland kvinnor som lugnt sitter och stickar sitt garn. De ser helt oberörda ut, medan Ronnie går förbi dem, runt dem, och skriker mot dem och publiken. När låten är över kommer tystnaden. Bandet bidar sin tid. Publiken sitter still. Ronnie försvinner tillfälligt. Stickarna fortsätter sticka som om inget har hänt.

Passing Through Metal på Lilith Performance i Malmö är definitivt något för alla att uppleva. Jag har svårt att påstå att stickorna förstärker känslan av metal, eller metall, valfri death metal-spelning på Pumpehuset är mer metallisk, men deras existens i en Pyramidokonsert, eller Pyramidos existens i ett stickar-party, gör detta så absurt unikt att du måste se det för att tro på det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: