Funerus tar digerdödens budkavle vidare

Plågan fortsätter.

492685

Minns ni Bara Metals inlägg om att det i år är 666 år sedan digerdöden tog ett rejält struptag om Norge och Skandinavien? Om inte, här är en uppdatering:

I år är det 666 år sedan Digerdöden härjade i Norge och Skandinavien [Just det! Precis som jag skrev ovan – nu följer liksom själva uppdateringen], och slog ut typ två tredjedelar av norrmännen. En del utvalda av de som överlevde kom att många, många hundratals år senare fascineras av digerdöden och skriva musik om den, samt döpa musiken till black- och death metal. Precis som det engelska ordet för digerdöden: Black Death.

På den fina ingressen, som går att tolka som om dessa utvalda är hundratals år gamla, följde sedan en fin lista på sju fenomen som visade hur viktig digerdöden är för metal. Nu till grejen [Shit vilket långt intro det här inlägget fick]. Amerikanska death metal-bandet Funerus släpper en EP – kika på omslaget ovan – och gissa vad? Minialbumet är döpt till The Black Death. Plågan tar aldrig slut, åtminstone inte musikaliskt. Och bra är väl det. Lyssna nedan, och kom ihåg att ta på dig din pestläkardräkt innan du rör vid play.

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: