Massvis av rekord att slå för desperata musiker

På tal om Guinness rekordbok, jag kikade in på Guinness hemsida för att se vem som har rekordet i ”most people playing air guitar”, och det var varken Saxon eller Steel Panther. Där ser man. Än mer underligt är att rekordet bara består av 1 883 deltagare. Eh, va? Saxon, som passade på att göra rekordförsöket under en fotbollsmatch borde väl ha kunnat slå det (hade de gjort de under en konsert så hade kanske bara 40-50 personer deltagit)?

Jag passade också på att hitta verkliga rekord som metal-sfären kan ägna sig åt att slå: The record for the largest coconut ensemble – passar Vince Neil eftersom han inte har någon image att tänka på, och kan utföras av publiken medan han själv njuter av en kokosnötdrink.

The world record for the most single-stroke drumbeats played in one minute (1,507) – att inte ett metaltrummis har det här rekordet är pinsamt för en musikgenre som uppfann ordet speed metal.

The oldest band – snittåldern är 76 på det rekordet. Löjligt! Det fixar Tony Iommi och gubbarna innan klockan slår 2020.

The most guitars re-strung in 1 hour – Vilken metal-roadie som helst gör det under en lyckad kväll.

The largest cow bell ensemble – Koklocka får alla hair metal-band att vädra vår, men jag föreslår att Steel Panther får första försöket:

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: