Huvudförhandling om Ghost närmar sig, Forge släpper taget om Papa Emeritus

Bye Bye Papa.

Hur ska vi tolka Forges nya figur Cardinal Copia? Och hur ska vi tolka texten til Rats? Här är mina spekulationer.

Efter Bara Metals avslöjande om att Papa emeritus inte är Tobias Forges egna figur, utan en figur påhittad av Pelle Hällje, har Forge fått rådet av sina advokater att sluta använda Papa Emeritus. Kanske. Detta är alltså spekulationer. Det finns till exempel inget tydligt avtal om att få lov att använda figuren. Något nytt måste fram, och svaret blev Cardinal Copia, som inte är en kopia på Pelle Hälljes original, utan en egen originalfigur. Tobias Forge ser till att sopa rent framför egen dörr innan dom faller i det mål han kastades in i.

Så till Rats, som är en utmärkt låt. Men går det att tolka texten på annat vis än att råttorna är de personer som har stämt Forge? Hmmm. Alltså… ”In times of turmoil In times like these” samt “Into your sanctum You let them in” kan knappast syfta på något annat än att rats är detsamma som gamla bandmedlemmar. Det faktum att Tobias Forge gör en osminkad cameo med en råtta som kryper på honom i videon till låten är pricken över i:et.

Hur mycket Forge än har försökt värja sig i den här förhandlingen, så har de hela tiden kommit tillbaka med sina krav: ”And filthy rodents are still coming for your souls Never to let go”.

Så hur går det egentligen med rättegången? Slut på spekulationer. Här är fakta från Linköpings tingsrätt: Målet handläggs fortfarande. Det som återstår för parterna är att slutligt sammanställa respektive talan, det vill säga yrkande, inställning och grunder, med bevisuppgifter med mera intill huvudförhandling som är planerad till början av september i år.

Målet är alltså inte avslutat. Den senaste inlagan i målet kom från musikerna den 12 mars. Den innehåller just yrkanden, grunder och slutliga bevisuppgifter – bland annat har Martin Persner vittnat, vilket är lite unikt eftersom han inte annars uttalar sig om tvisten. Av hans vittnesmål framkommer bland annat att det verkligen var Pelle Hällje skapade numer övergivna Papa Emeritus samt att Martin Persner ”inte erhållit fullmakt från övriga medlemmar att företräda dem” vilket har varit något Forges läger har hävdat.

Lyssna nuRats. En mycket bra hårdrockslåt.

3 svar to “Huvudförhandling om Ghost närmar sig, Forge släpper taget om Papa Emeritus”

  1. Spader Ess Says:

    Skarpsynt, och högst trolig analys. Håller med om att låten lovar gott.

  2. Coroner Says:

    ”Det faktum att Tobias Forge gör en osminkad cameo med en råtta som kryper på honom i videon till låten är pricken över i:et.”
    Det är dock bevisat att det inte alls är Forge utan en statist vid namn Daniel Lewis.

  3. Angela Says:

    Papa Nihil has been in the promotional videos, though.

Lämna en kommentar