Mammas Pojkar – så tycker filmkritikerna

MammasJul- och nyårshelgerna är över. Hypen inför den svenska filmen Mammas Pojkar är också över. Själv har jag inte hunnit se filmen, och känner mig bara halvsugen. Filmen har fått ett ljumt mottagande av filmkritiker, och Bara Metal ger er fem kommentarer från olika recensioner:

GP: ”Det finns mycket humor att utvinna ur curlade medelålders hårdrockare med empatistörningar. Tuffa på utsidan, mjuka på insidan. Check. Nackspärr vid headbanging. Check. Känsloliv som Maidens maskot Eddie. Check. Tyvärr är storyn så enkel att Malmros måste ta i från tårna, vilket ger ojämnt resultat.” – Recensenten gav filmen en tvåa i betyg.

SvD: ”Man lämnas med undringen om huruvida ett par scener plockats bort för att få till en vettig speltid.” – Recensenten gav filmen en trea i betyg (av sex).

Expressen: ”Buskisen må tyckas nära men Ulf Malmros har sin maffiga stil och sina väl intrimmade favoritskådespelare. De levererar mest hela tiden. Och även om manuset stundom svajar så är hans dialog långa stycken briljant.” – Recensenten gav filmen en trea i betyg.

NWT: ”Malmros manus är fyndigt och roligt, men det håller i max en halvtimme. Sedan känns det mesta som återvinning, även de flesta av skämten. Filmen illustrerar gott innebörden av att koka soppa på en spik […]” – Recensenten gav filmen en tvåa i betyg.

Filmeye: ”Musiken tar dock stor plats. Filmen handlar visserligen om hårdrocksdyrkare. Men av och till blir det lite för högljutt och det på bekostnad av berättelsen.” – Recensenten gav filmen en trea i betyg.

Där har ni det, svar på vitt. Fast det där sista förstår jag inte varför recensenten surar över.

Etiketter: , ,

2 svar to “Mammas Pojkar – så tycker filmkritikerna”

  1. Rickard Says:

    Jag tänker, baserat på betygen, att filmen kan vara riktigt bra. Dels för att komedier i regel får lägre betyg än andra genrer (förutom action och skräck) och dels för att de åldrande filmkritikerna sällan har någon relation till hårdrock.

  2. Hanna Says:

    Eller också fick den låga betyg för ett dåligt manus…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: