Judas Priest mjölkar fansen med två meningslösa släpp inom fem dagar

Är inte detta lite väl mycket? Judas Priest släpper denna vecka två nya album-grejsimojser. Wow! Två stycken? Ja visst!

Det ena är – hör och häpna – ett album där kändisar som Lars Ulrich, Steve Vai och Joe Elliot har valt sina Judas Priest-favoritlåtar. De har alltså valt låtar. Valt. Och sedan har låtarna hamnat på ett enda album döpt till The Chosen Few. Ungefär som en spotifylista.

De flesta hårdrockare har redan hört dessa låtar hundrafemtioelva gånger. De flesta Judas-fan har redan köpt dessa låtar nån gång i livet.

Innehållet på The Chosen Few är bra stoff för ett uppslag i typ Kerrang! men knappast för ett helt album. Även om det är billigt.

Det andra släppet är ”Single Cuts”, en bok med tjugo singlar på CD, som omges av säljorden ”limiterad”,  ”samlingsbox” och ”32-sidig bok med text av Kerrangs Geoff Barton.”

Jaha.

Nej, jag tycker det här är att mjölka fans på pengar. Förra albumet kom 2008, det hade varit mer imponerande att plötsligt släppa helt ny musik än att släppa gammal skåpmat i ny förpackning. Å andra sidan kanske bandet inte hade med den konstnärliga utgivningen att göra – oavsett vem (det onda skivbolaget/skivbolagen, det onda managementbolaget eller det goda bandet) så är det ett släpp för mycket. Eller två.

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: