Wongraven ger ut vin i Sverige – och bok i Norge

Sigurd Wongravens vin, som han tillverkar ihop med vintillverkaren Roagna i Piemonte i norra Italien, ger ut sitt vin även i Sverige från och med 1 februari genom distributören Bristly. Bara Metal nämnde denna möjlighet redan 11 november, och nu är det alltså ett faktum.

Det rör sig om flaskorna Langhe Rosso Alleanza Nero di Wongraven (179 SEK) samt Barolo Unione Nero di Wongraven (429 SEK). Båda finns att beställa via bolagets beställningssortiment – alltså via nätet eller genom att besöka närmsta Systembolag och göra en beställning. I Norge finns också en bag-in-box, som också kan bli aktuell i Sverige om intresset visar sig vara tillräckligt stort.

Dessutom ger Sigurd Wongraven ut en vinbok med titeln ”Vin med Sigurd Wongraven”. Boken ges ut på Norges största förlag senare i år. Det finns också en Facebooksida för Wongranven viner (som nu ska läggas ner och bli en permanent hemsida istället). Varför inte behålla facebooksidan och satsa på två fronter?

Så småningom kommer även vinerna ges ut i England och USA. Let the good times rule!

Se ett NRK-inslag om hans viner här. Missa inte Frost på slutet, när han får sig en första skön klunk av vinet.

Till sist – här är en intervju med Justin Bartlett som skapat etiketten till Unione.

Mer musik, mer nöje: DN om skivindustrin, MND om Deicide till Sverige, metal-bröllop på AH, Graveyard i SkD, HD om en metalkock, SDS om BMTH, Lemmy-snack i HD, HG har en bekännelse och Slash som filmsnubbe på VG.

Etiketter: , , , , ,

2 svar to “Wongraven ger ut vin i Sverige – och bok i Norge”

  1. Satyricons vin ute på norska marknaden « Bara metal Says:

    […] EDIT: Läs uppdatering om Wongravens viner här – går nu att beställa genom Systemet. […]

  2. Här köper du Wongravens vin « Bara metal Says:

    […] EDIT II: Går numer också att köpa genom Systembolaget. […]

Lämna en kommentar