Ulthar ger ut två album samtidigt – trots halscancer

Sångrösten lät annorlunda.

Amerikanska death metal-trion Ulthar har gått hett hemma hos mig senaste månaden. I februari släppte bandet både ett och två album, det ena, Anthronomicon, är ett ”vanligt” album med åtta låtar runt femminutersgränsen, och det andra, Helionomicon, består av två spår, båda med riktmärket 20 minuter.

Båda albumen är väl värda din tid, för detta kommer att vara album som sticker från 2023, och recensionerna på Metal Archives skvallrar om samma sak.

I en intervju på bandcamp berättar sångaren Shelby Lermo att hans rätt inte lät som vanligt under inspelningen, samt att det gjorde lite ont i halsen under sångsessionerna. Det visade sig att han hade sturphuvudcaner – något han sedan har behandlats för: ”Jag behandlades med kemoterapi och strålning i två och en halv månad, hamnade på sjukhuset i åtta dar och tappade förmågan att äta och dricka och prata.” Läs hela intervjun här.

Helionomicon och Anthronomicon – ja, titlarna antyder en H.P. Lovecraft.koppling, precis som bandnamnet – ges ut av 20 Buck Spin.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: