Megaton Sword släpper tredje album med mäktiga låtar

Babe Unique.

Det är härligt med band som är unika och fortsätter inom sin eget habitat utan att ängsligt snegla mot andra band. Megaton är ett sådan band. Det låter Megaton, om riffen, om sologitarrerna och om sångerna. Ändå har bandet utvecklat sig, för den som inte ser gränser inom sitt egna spektrum kan ju gå hur långs som helst. megaton tror på sin egen musik, och det märks. Det ger goda effekter.

Förutom de många bra låtarna bandet nu har spottat fram så är det framförallt sångaren Uzzy Unchain som gör Megaton Sword till ett otroligt bra band. Han har på detta album blivit lite säkrare, kanske finns det en nackdel med detta, hans otämjda sångstil var något jag verkligen gillade. Å andra sidan låtar han fortfarande unik och sätter karaktär på varje låt/sångparti. Så ingen förlust där.

Might & Power har genialt nog två titellåtar, båda två släppta som singlar. Men på detta album finns det så mycket mer att upptäcka än bara singelsläppen. Dessutom är det ett album som växer. Vi hoppas det håller för många lyssningar, så brukar det ju vara, särskilt med ett självsäkert band som kan dra in ett piano på avslutande låten Babe Eternal (vilken titel!) utan att det blir varken smäktande eller tramsigt.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: