Megadeth visar var metallskåpet ska stå

Släng dig i väggen, Metallica.

”Hello ladies!” ”Hello Moon Man!”

Jag hade inga större förhoppningar på ett nytt Megadeth-album. Jag trodde inte det skulle tilltala mig, hur mycket jag än gillar Rust in Peace och släppen på 80-talet. Liksom, hur bra kan det vara, hur trött kan det inte låta? Men hur fel jag hade! Sjunger DAve Mustiane sämre på ålderns höst? Svar nej! Han låter fantastiskt.

Megadeth och Dave Mustaine är fortfarande, 40 år efter bandets tillkomst, ett viralt band med mycket hög kvalitet på vad de ger ut. The Sick, the Dying… and the Dead! överraskade mig, och även om låtarna till en början mest håller godkänd nivå med vissa höjdpunkter, så händer det något när Soldier On tar vid. Den låten och resterande spår på albumet håller högsta klass. Roliga och tuffa Mission to Mars kan vara en av de bästa låtarna Dave Mustaine har gjort (”Hello Moon Man” – Ha ha! Genialiskt). Hade den producerats lite annorlunda kunde det bli hans största radiohit (och när vi pratar om just den låten – missa inte flörtarna till hans tidigare verk i radio-kommunikationen på slutet av låten).

Hatten av. Dave Mustaine är den ende musikern från The Big Four som fortfarande kan skriva bra metal-låtar som engagerar lyssnaren och som tilltalar samtiden, ung som nostalgiker.

Och förresten, visst finns det åtminstone två låtar som skulle kunna handla om Dave Ellefson?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: