Amon Amarth anfaller – med bra låtar, grym sång och glimten i ögat

The GOAT.

Amon Amarth är den typen av band som aldrig backar från sitt koncept, vilket lönar sig. Så även denna gång. Amon Amarth släpper på sitt tolfte album, det består av ett gäng låtar som låter som Amon Amarth alltid har låtit. Stabil, köttig detah metal med många melodier utan att bli tramsigt melodiskt. Bandet har trots det tappat en del fans på vägen, som idag kanske tycker att deras death metal inte är tillräckligt hård och aggressiv för 2022, och förra albumet Berserker var en dipp att döma av recensionerna.

Men för egen del är detta album, The Great Heathen Army, perfekt skön avkopplande Amon Amarth-death metal, med andra ord bra och stabilt och värt att återkomma till. En hel del av låtarna håller hög klass, spår 2-4 är riktigt starka och snyggt konstruerade låtar, och Johans Heggs sånginsats är grymt imponerande. Hela bandet känns som vanligt lika stadigt som en telefon med fulladdat batteri, en sten mus som vägrar rämna.

Dessutom har Amon Amarth levererat årets roligast grej. I låten Heidrun, som handlar om geten som försörjer de stupade krigarna med mjöd i överflöd, kan vi mot slutet höra en fotbollskör ropa ”Who’s the GOAT, Who’s the GOAT” vilket är en ordvits på akronymen GOAT som så många idrottare vill kalla sig – Greatest of All Time – men också så klart syftar på på geten Heidrun. Ronaldo får stå tillbaka, för vem föredrar inte ett bryggeri framför en fotbollsmiljonär? Låten i sig kan vara lite för svängig vid en första lyssning, men den tar sig. Ge det tid.

The Great Heathen Army släpptes 5 augusti via Metal Blade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: