Bästa albumen 2021 (plats 21-30) Bara Metals årslista

2021. Kan vi alla göra David Ellefson en tjänst och komma ihåg detta år för något annat än vad han gjorde under sina videomöten? Vad sägs om att minnas 2021 för alla bra album som släpptes? Då så!

Här är Bara Metals bästa album för 2021 – plats 30-21:

30. Tribulation – Where the Gloom Becomes Sound

Tribulation fortsätter utveckla sitt eget koncept, lättillgänglig lite gothig metal med rosslig sång. Detta är bandets sista album med Jonathan Hultén och det blir spännande att se var Tribulation tar vägen på nästa album.

29. Cannibal Corpse – Violence Unimagined

Femton album, över fyrtio år i svängen, och dessutom konstant jämn kvalitet på sina släpp.

28. Hyperdontia – Hideous Entity

Hyperdontia tappade David Mikkelsen men lyckades ändå hålla igång den flamma som just nu lyser så stark inom dansk dödsmetall. Avslutande Imperivious Veil säger allt om hur bra klass albumet håller rakt igenom.

27. Esoctrilihum – Dy’th Requiem for the Serpent Telepath

Esoctrilihums album från förra året var ett otroligt bra släpp för ett enmansband, och kanske var det kulmen? Esoctrilihum vilar i alla fall inte på sina lagrar utan det franska enmansbandet fortsätter att ge ut ge ut musik som med all sin atmosfär håller lyssnaren på tårna.

26. Succumb – XXI

Vad är Succumb? Jo, fyra musiker från San Francisco som öppnar en påse Nasty och en påse Noisy och rör ned innehållet i en skitig gjutjärnsgryta. Resultatet? Otyglad och ful dödsmetall, inkapslat i ett omslag med flugsvamp.

25. At the Gates – The Nightmare of Being

Min favoritlåt på The Nightmare of Being råkar vara den låt som jag vid första lyssning inte alls tyckte om. Vad var detta? Metal? Jazz? Musikhögskolan? Men Garden of Cyrus är så pass spännande och annorlunda att det är svårt att inte fastna i den – och den lyfter hela albumet.

24. Grave Miasma – Abyss of Wrathful Deities

Det har hunnit gå åtta år sedan Grave Miasma släppte mörka Odori Sepulcrorum. Sedan dess har bandet hållit fast vid sin svarta dödsmetall som om det vore livet. Du vet var du har dem, och de vet hur de ska kopiera sig själva. Då blir det bra.  

23. Kanonenfieber – Menschenmühle

Första världskriget har hunnit passera 100 år sedan några år tillbaka, och i år har både tyska Kanonenfieber och ukrainska 1914 släppt hyllade album om krigets fasor. I min bok är Kanonenfieber det bättre av de två banden.

22. Dold Vorde ens Navn – Mørkere

Underbar black metal skapad av Haavard från Ulver. Dold vorde ens Navn vågar gå utanför mallen, och det är det steget som gör bandet så spännande och bra, inte minst med Vicotniks sånginsatser.

21. Qrixkuor – Poison Palinopsia

Två låtar på 24 minuter vardera, ett namn omöjligt att stava rätt till och ett komplicerat monster av disharmoni, så svårbemästrat att det tar mysigt lång tid för lyssnaren att hitta de cykler som vrängs runt och binder ihop låtarna som båda känns som ett enda långt darrande crescendo.

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: