Föräldrar vill få bort rektor för att hon lyssnar på Iron Maiden

Och det beror inte på Senjutsu.

Man kan tro att Siewert Öholm har återuppstått i Kanada, eller åtminstone att landet har fler Karens än man tidigare har trott. En grupp föräldrar har nämligen dragit slutsatsen att deras barns rektor är satanist och därmed olämplig som rektor, enligt Loadedradio.com. Varför? För att hon lyssnar på Iron Maiden, allt baserat på ett inlägg på Instagram där den kvinnliga rektorn visar upp det så kallade hårdrockstecknet ihop med massa Iron Maiden-merch. Föräldrarna skapade ett upprop för andra föräldrar att skriva under, men fick inte med sig eleverna på skolan, som istället skapade ett eget upprop för att få behålla sin rektor.

Det är underligt att ett löjligt safe band som Iron Maiden kan skapa sådan panik hos föräldrar. Det är underligt över huvud taget att metal fortfarande kan väcka denna typ av skräck och cancel culture. På 80-talet försökte journalisten Siewert Öholm driva samma tes, och fick med sig en viss del av det kristna svenska folket, men efter ett tag ebbade det ut. Nu råder nya tider, och den kristna högern gör sig påmind på flera ställen, i Nordamerika så som i Europa – det märks inte minst på det svenska kyrkovalet där högerpartier gärna fiskar och får röster.

En intressant detalj kring detta är att rektorn har skapat ett bönerum för muslimerna på skolan – kan det vara det som är den egentliga utlösaren bakom föräldrarnas upprop? Men de vågar inte säga det rakt ut, utan skyller istället på Iron Maiden? Under helgen valde i alla fall dessa metal-hatande föräldrar att ta bort sitt upprop. Vi får hoppas att de vågar spela The Number of the Beast på sina 50-årsfetser – en mer glädjande låt att festa till är svår att hitta. Klarar man inte det, blir det svårt att vara delaktig i ett öppet samhälle.

Ett svar to “Föräldrar vill få bort rektor för att hon lyssnar på Iron Maiden”

  1. Pontus Says:

    Såg precis dokumentären om The satanic temple på SVT-play. Jag blev bara mer övertygad om satanismens förträfflighet.

    P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: