Apsu släpper singel från kommande alpum

Absu är tillpaka.

Proscriptor McGovern la ned Absu förra året, och gör nu comeback med bandet Apsu, eller Proscriptor McGovern’s Apsû som är det offentliga namnet. Bakgrunden till den här tvärvändningen kan ni läsa om här, men för att göra en lång historia kort så hade bandet Absu en trilogi på gång. Första och andra albumet var utgivna (Absu och Abzu), men tredje albumet – som skulle hete Apsu – dröjde, och blev slutligen aldrig utgivet.

Eftersom Absu nu har återuppstått, under namnet Proscriptor McGovern’s Apsû, är nu detta album på väg att släppas. Det har spelats in i otaliga studior världen över, och slutligen mastrats av svenske Karl Daniel Lidén (Bloodbath, Carft, Horndal).

Första livstecknet från Proscriptor McGovern’s Apsû är låten Caliginous Whorl. Albumet är självbetitlat, det ska alltså heta Proscriptor McGovern’s Apsû, och innehåller 12 spår, utgivet av Agonia. Proscriptor McGovern’s Apsû använder sig av samma sociala medier som Absu, så själva namnbytet är mer av en rökridå än något annat. Detta är Absu, men under annat namn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: