Plan B i Malmö inför covidpass

Antivaxxare rasar och gråter.

Musikklubben Plan B i Malmö inför krav på covidpass under populära tider, så som fredagar och lördagar efter 21:00. Plan B blir därmed först i Sverige att göra detta. Dans och knökfullt framför scenen kommer dock inte att tillåtas – avstånd och nedsatt antal besökare gäller fortfarande.

Plan B är vana vid att gå i bräschen, och under våren 2020 höll klubben öppet medan övriga Sverige stängde ned. Arrangörerna blev då kallade mördare av covid-19-poliser, nu skriver en del antivaxxare ”fascism” på sociala medier. De har så klart fel. 

1) Det är ingen rättighet att gå på konsert. 

2) Covidpass går inte in under diskriminering, utan den lagen täcker helt andra saker t ex kön och religion.

3) Begränsning av rörelse finns redan i allt från pass och visum, numer även PCR-test för inresa, och på nöjesarrangemang finns ofta viss ålder som ett krav – eller till och med rätt typ av kläder.

4) Antivaxxare, ofta detsamma som konspirationsteoretiker, är faktaresistenta och hindrar progression under en tid när pandemin inte på långa vägar är på väg att släppa. De kan gärna hålla sig borta från konserter. 

Jag var nyligen på Plan B på en konsert, och alla besökare sitter vid bord och på bänkar. Klubben drog innan pandemin en hel del fantastiska metal-band till Malmö, och jag hoppas att detta beslut gör att band som Suffering Hour, Unto Others och [sätt in namnet på ditt favoritband här] kan komma till Malmö och Sverige. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: