Herzel, Megaton Sword och Eternal Champion – epic heavy metals bästa trio

Så. Megasjukt. Bra.

Den här vintern och våren har den största delen av min musiklyssnartid ägnats åt svärdviftande album i form av epic heavy metal och framförallt två band: Eternal Champion och Megaton Sword. Det är så sjukt bra! Låtar som I Am the Hammer, Coward’s Keep och Skullseeker går inte att värja sig emot. Megaton Swords Verene och The Giver’s Embrace är oemotståndliga, och hur mycket varaition kan man lägga på samma refräng? Lyssna på låten Blood Hails Steel – Steel Hails Fire och imponeras av sången. Har ni inte upptäckt dessa band är det hög tid nu. Jag har lyssnat på en hel del andra band inom genren också, men de här två är i en liga för sig. 

Eternal Champions senaste album Ravening Irons borde så klart ha varit med på Bara Metals årslista, och likaså Megaton Swords Blood Hails Steel – Steel Hails Fire. Båda två är fantastiska makalösa album, men jag upptäckte dem alldeles för sent för att på ett seriöst sätt inkludera på listan. Förknippat med Eternal Champion är också Sumerlands, eftersom de två banden delar tre medlemmar med varandra (även thrash metal-bandet Power Trip delar medlem med Eternal Champion). Sumerlands senaste album har hunnit bli fem år gammalt, och tyvärr har sångaren Phil Swanson hoppat av. 

Ytterligare ett band inom genren, lite mer udda, är franska Herzel som släppte debutalbum i år. Bandet sjunger om Bretagnes historia och en påhittad hjältesaga i samma miljö. Albumet Le Dernier Rempart ges ut av Gates of Hell Records, och Herzel sjunger på franska, vilket är en skön kontrast mot mycket övrig musik man lyssnar.  

(Eternal Champions omslag innehåller bröst – kan inte bäddas in)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: