Judas Priest utägda av Iron Maiden

I konsten att marknadsföra och ha täckning för vad man marknadsför.

Igår var en speciell dag för många metalfans. Iron Maiden hade efter en lång viral kampanj utlovat att något skulle hända den 15 juli, och vi var alla inbjudna till Belshazzar’s feast – vad det nu var för något? Kampanjen var så lurig och storskalig att till och med Scott Ian i Anthrax visade sig i en Belshazzar’s feast-t-shirt senast nu i veckan för att bygga upp mystiken. Wow! Vad kan detta vara? Det måste vara något stort. 19:00 på Youtube skulle festen avslöjas.

Samtidigt, den 15 juli, hade Judas Priest också utlovat något stort och gigantiskt (”a huge announcment”) som skulle ske detta datum, för att fira bandets 50 år inom hevay metal. Wow! Vad kan detta vara? Det måste vara något stort. KK tillbaka? Knappast. Ny musik? Nah. Judas Priest har nyligen släppt ett mycket starkt album i Firepower (2018), så det borde vara något att. Det var bara att signa upp för ett nyhetsbrev via traditionell e-post och invänta ett mail från Judas Priest PR-avdelning. 

Ett rykte hade börjat cirkulera om att banden skulle annonsera en turné ihop. Kanske med Anthrax? Men det var väl inte troligt, Iron Maiden har väl redan en turné på gång? 

Nå väl. Det visade sig att Iron Maiden skulle ha premiär för en helt ny låt. Och Judas Priest? Bandet sköt upp sin överraskning till dagen därpå, kanske för att det krockade med Iron Maidens släpp, och när ”a huge announcement” väl kom idag efter lunch var det något av ett västgötaklimax: Judas Priset firar 50 år genom att be sina fans köpa alla deras album en gång till, i en box, för 345 pund.

Iron Maiden. Hatten av. Så ska en slipsten dras, så ska en kampanj gå till. Det har varit kul att följa ledtrådarna och spåren fram till den nya låten. Judas Priest. Lär av mästarna. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: