Cinderellas Jeff LaBar död vid 58 års ålder

Gitarristen i Cinderella, Jeff LaBar, är död. Han blev bara 58 år gammal, och levde länge med ett missbruk som aldrig försvann av både alkohol och droger, något han var öppen med i intervjuer.  

Cinderella var ett hair metal-band vars debutalbum dels är känt för omslaget där bandet står med gigantiska spretiga frisyrer, dels hade en del låtar som blev stora MTV-hittar: Shake Me, Somebody Save Me och Nobody’s Fool. Debuten kom 1986, samma år som thrash metal blev riktigt stort med album som Master of Puppets och Reign in Blood. Det var en tid när crossover inom hårdrocken var mer vanligt, och Guns’n Roses (som senare turnerade med Metallica) hade ännu inte släppt sitt debutalbum. 

Vad som gör Cinderella speciellt idag är att bandets fyra medlemmar i stort sett höll ihop från första albumet – men utan att vara bästa vänner. Sångaren och grundaren Tom Kiefer kunde enkelt ha levt på Cinderellas namn, sagt tack och hej då till Jeff LaBar och ersatt honom med någon som sysslade mindre med droger/alkohol och mer med att vara nykter, och på så sätt turnerat vidare. Men det gjorde han inte, utan valde att låta Cinderella förbli de fyra medlemmarna och ägnade sig istället åt en mindre lukrativ solokarriär. 

Cinderella släppte bara fyra album, mellan 1986-1994. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: