Gojira släpper totalt meningslös låt – imorgon kommer hela albumet

Besviken. Men vi älskar väl detta band ändå?

För knappt en månad sedan skrev Bara Metal ett inlägg med titeln Gojira så långt – det är mig det är fel på, i vilket jag ojade mig över att de senaste låtsläppen var tämligen dåliga. Nu är jag tvungen att korrigera mig, för det allra senaste låten The Chant är inte bara ”tämligen dålig”, utan riktigt horribelt urvattnad och usel. Det låter inte Gojira, det låter inte metal, det låter vanlij-rockband, more cowbell och långt hår placerat bakom öronen för att inte vara i vägen. Haters gonna hate. Med all rätt.

Imorgon släpps hela albumet, jag ser fram emot att höra de låtar som inte fick representera lanseringen. Där kan det ju finnas lite mer ilska och metal-känsla – den känsla som fansen från början tog emot Gojira med. Men som alla band som ser möjlighten att växa inför en ny publik (In Flames, Mastodon, Ghost) så tonar Gojira ned de elementen i sin musik, och vågar bryta ny mark, vågar ”utvecklas” som det heter.

Live är säkert bandet svinbra, jag har inte sett dem live, men just nu känner jag inte heller för det. [insert crying emoji and the world’s smallest violin]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: