Gojira så långt – det är mig det är fel på

Det svänger väl?

Gojira har marknadsfört sitt kommande album med tre låtar hittills, och jag är säker på att flera av oss ropar ”Äntligen!” inför detta släpp. Det har hunnit gå fem år sedan (floppen?) Magma. Men jag är tyvärr inte jätteentusiastisk över vad vi har fått höra så här långt. Förra veckan kom Amazonia, som visserligen gungar skönt och visar att Mario Duplantier är en otrolig trummis, men hade det inte varit för mungigan så undrar jag hur spännande låt det egentligen är. Tyvärr känns varken Another World eller Born for One Thing särskilt bättre. Jag gillar aggressiviteten, men halvvägs in i låtarna så slocknar mitt intresse.

Kanske behöver Gojiras nya musik bara mer tid. Jag har å andra sidan inte riktigt gillat något släpp sedan The Way of All Flesh (2008). Är det där skon klämmer? Gojira, hur unikt ljud de än har skapat, är inte längre den typ av band som det en gång var. Eller ännu bättre, det kanske inte är Gojira det är fel på, det är mig det är fel på. Det väl så man säger när man gör slut?

Om en månad släpper bandet sitt sjunde album, döpt till Fortitude. Förutom de tre redan nämnda låtarna innehåller fullängdaren ytterligare åtta spår. Jag ser fram emot att övriga låtar motbevisar mig.

Ett svar to “Gojira så långt – det är mig det är fel på”

  1. Pontus Says:

    Jag har inte heller blivit så tagen av släppen efter The way of all flesh. Tycker forfarande att From Mars to Sirius är bäst. Får lyssna och se om det är något att ha. Live däremot!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: