Monopol är världens tråkigaste spel – vad banden än säger

Snark.

I min barndom, långt innan internet och death metal fanns, kunde man ha tråkigt. Riktigt tråkigt. Men det finns tillfällen när det var ändå tråkigare. 

Det var när man spelade Monopol. 

Monopol såg roligt och spännande ut, figurerna var fina och till en början var det lite kul. Men efter några varv insåg man det: Monopol var världens tråkigaste brädspel. Och det är det än idag. Det är helt otroligt att det slog igenom så stort som det gjorde, och att folk år 2021 verkar gilla det.

Men en sak kan Monopol, eller Hasbro som äger rättigheterna, och det är att anlita säljare som i sin tur är bra på att sälja in. För det finns idag mängder av franchise-upplagor av Monopol: FIFA World Cup 2006, Coca Cola och Family Guy är några exempel.

Och just därför är det så klart mer ett tecken på dålig fantasi än något annat, när band som Kiss, Metallica och AC/DC har hakat på trenden: ”Vi finns nu som världens tråkigaste brädspel. Monopol!”

Monopol är den enkla, tråkiga, fantsilösa vägen ut om du vill att ditt gigantiska band ska finnas som ett brädspel som ingen kommer att spela.  

Vi får hoppas att en yngre generationers band, så som Ghost, minns hur torrt och enformigt Monopol är, och hittar lite mer moderna spelmakare att samarbeta med. Tills dess – ska vi spela en omgång Monopol i alla fall? Nej tack, jag lyssnar hellre på Lulu. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: