Absu tillpaka med cirkus-namn – sparkade transperson för att bevara ”the legacy”

Apsu – LGBTQ-fri zon.

41_logo

I fredags annonserade Agonia Records att (nedlagda) Absu med grundaren Proscriptor i täten kommer att ge ut nytt album via bolaget, under ett helt nytt bandnamn: Proscriptor McGovern’s Apsû. Något överraskande eftersom Proscriptor la ned bandet i början av året. Eller inte?

Proscriptor McGovern’s Apsû är så klart vad de flesta förstår, förutom ett övertydligt varieté-namn, helt och hållet samma Absu som tidigare, som vill köra vidare i samma spår som Absu, med samma logga, men som har tvingats byta namn av någon underlig anledning.

Den anledningen heter tydligen Melissa Moore. Melissa är en transkvinna, tidigare känd som Vis Crom och före detta gitarrist i Absu från 2010 till 2018. Han frystes ut och fick sparken från bandet när han kom ut som transkvinna.

När Melissa i helgen hörde talas om att ett album var på gång från Proscriptor och Agonia Records var måttet rågat hos henne, och en del tidigare okänd historia om Absu uppdagades från säker källa: Melissa berättar på sin facebooksida att Proscriptor tyckte att hans ”legacy” förstördes av att Absu förknippades med en transkvinna, och publicerar en konversation från what’s app som redogör för vad Proscriptor skrev till honom/henne när själva avskedandet skedde. Ni kan läsa om det på Melissas facebooksida.

Tydligen har Absu redan spelat in detta kommande album under titeln Apsu, som skulle vara del tre i en trilogi,men inte hunnit ge ut det innan uppkomsten av Melissa Moore gjorde Proscriptor livrädd och gav honom kalla fötter.

Melissa förklarade, i samband med avskedandet, att allt inspelat material med henne, samt komponerade låtar, inte fick användas av Absu. Och därav den cirkus som nu har gett oss Proscriptor McGovern’s Apsû. Med stor sannolikhet har vi inte hört det sista av detta infekterade bråk.

Det är alltså inte bara Polen som har LGBTQ-fria zoner, även Absu och Proscriptor tycker det där är viktigt. Man kan ju undra över varför. Hur många fans bryr sig om gitarristen är en transkvinna i det privata? Blir det inte samma musik och samma riff? Och varför vill Absu hellre förknippas med polsk trångsynthet än med den öppenhet och tolerans som Rob Halford och Gaahl har försett metal-världen med?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: