Black metal-band sparkar gitarrist – använde fel ord för spelning i Göteborg

Gitarristen Baal-Brute har fått sparken från black metal-bandet Thagirion i Uppsala. Detta för att han benämnde bandets spelning i Göteborg häromveckan vid fel ord på sociala medier. Bandets sångare och frontfigur Consequencer skrev följande på Facebook.

Vi bryter härmed alla band till Baal-Brute. Han har uppenbarligen ingen koll på vad Thagirion är. Vi är inget ”band” och vi skapar inga ”låtar”, vilket han tycks ha trott hela tiden. Men det har vi accepterat. Vad som fick bägaren att rinna över var dock när han igår kväll skrev ”Vilken jävla spelning! Tack alla satar som kom. Hail Chaos!” Det var ingen spelning. Det var en ritual. Om man inte förstår skillnaden och går runt i sina sjaviga jeans och en Death-t-shirt och tror att Thagirion är ännu ett gäng musiker i stil med Ghost, Marduk eller Watain som bokar ”spelningar” i parti och minut, så har man inget i Thagirion att göra. Vi utför ritualer. Vi drar in folk till the void genom magick och kaoz. Ritual. Ingen jävla spelning.

Baal-Brute spelade tidigare i finska bandet StormFührer tills han efter tre år förstod att bandets sångare och trummis var nazister på riktigt. Han skrev då på Facebook att han hela tiden hade trott att det var en image, och först när han pratade politik med sångaren i  StormFührer insåg han att så inte var fallet.

Bara Metal önskar Baal-Brute och Thagirion all lycka till. Läs mer om bråket här.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: