Dags sluta ömka för Anvil – men Jösses! vilket omslag

Pass the anvil.

På Wikipedia kan man lära sig följande: ”Cannabis in Canada is legal for both recreational and medicinal purposes.” Detta vill Anvil fira, och har därför döpt sitt senaste album till Cannabis in Canada Legal at Last.

Det går att förstå att bandet röker på, för stillsamma gubbpartyn, en viss avtrubbighet och att ha kul medan man gör musik verkar vara bandets signum efter att bandet blev världskändisar genom den numer tolv år gamla dokumentären om bandet. Då älskade man Anvil, och det arrangerades bland annat stödköp av bandets musik. Numer får Anvil finna sig i att jämföras med övriga hårdrocksband på samma sätt som de andra banden.

Och hur låter Anvil 2020? Ärligt talat så är låtarna på senaste albumet helt okej, riffen är ganska sköna och trallvänliga – även om titelspåret inte känns representabelt. Det stora debaclet är sångaren Steve ”Lips” Kudlow som kraxar som en kråka. Men han skriver roliga låttexter.

Det är däremot svårt att inte känna en ständig närvaro av Spinal Tap som ett spöke som omhuldar allt Anvil gör, och som bandet och lyssnaren har svårt att skaka av sig. Men omslaget! Herrejösses! Vilken humor.

803997

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: