Vi måste snacka Annihilator – och ännu en ursäkt

Dags för en ny turné.

Vi måste snacka Annihilator. Eller Jeff Waters, för det är han som är Annihilator. Han har precis nyligen släppt ännu ett album, Ballistic Sadistic, och ger sig snart ut på turnéer och festivaler igen – för det är det som är hans grej: Släppa album för att framstå som aktuell för bandbokarna. På så sätt kan Jett Waters vara den smartaste företagaren av dem alla inom metal-svängen. Allt han vill är att vara ständigt aktuell, så att han kan dra in de pengar han drar in när han spelar live.

Jag menar, herrejösses, mannen har släppt 17 album sedan bandet fick sitt första skivkontrakt. 17 album! Jag intervjuade honom 2015 för Close-Up, och han var en lika rolig som ärlig person. Förutom att han berättade att han släppte album för att få lov att turnera och tjäna pengar, så berättade han också att hans bästa album släpptes 1989 och 1990. Alltså Alice in Hell och Never Neverland. Idag har de albumen hunnit blir 30 och 31 år gamla.

– Jag är stolt över vad jag har åstadkommit, och jag har visserligen ett ego. Det var kanske viktigt förr att vara bäst, men jag vet vad jag går för idag. Jag har varit med i den här branschen så länge, och jag har sett så många andra musiker som gått runt med näsan i vädret. Tre år senare är de inte kvar, sa Jeff Waters då.

År 2015, på albumet Suicie Society, återgick Jeff Waters till att sjunga igen, och har behållit den positionen sedan dess. Och varför inte? Större kontroll och mer pengar till Jeff Waters. Sa jag inte att han var den smartaste företagaren av dem alla?

Och förresten, en sak till, vad är det med Annihilator och bandets skivomslag? Sällan har väl ett band lyckats samla så många fula omslag till sin diskografi – om och om igen.

För mig är Annihilator ett one-hit-wonder, ni vet vilken låt + introt Crystal Ann. Men för många av hans fans innebär ett nytt album ett gäng nya, trygga, habila thrashdängor att lyssna på bredvid de redan många habila thrashdängor han redan har gjort, och då ska vi veta att Jeff Waters gillar att kopiera sig själv (jämför gärna senaste låten Lip Service med Knight Jumps Queen för att förstå).

Gillar du Annihilator? Vill du lyssna på senaste släppet Ballistic, Sadistic? Börja med Lip Service. En habil, good enough thrashdänga med ett underbart outro som Iron Maiden vill ha tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: