L.A. Guns – världens mest soppiga rocksoppa just nu

laguns

Så du tycker det är komplicerat med två Batushka? Med två Entombed? Eller två Queensrÿche? Vänta tills du hör om L.A. Guns – bandet som ville bli Guns’n Roses men som bara blev pubbandet du tittar på nere på lokalpuben. Men även om det är ett gärdsgårdsband så finns det pengar i varumärket ”L.A. Guns”.

Tracii Guns, som hoppade av sitt eget band 2002 (eller gjorde han det?) blev en del av Nikkis Sixx band Brides of Destruction samma år. Eftersom det bandet floppade totalt, bildade Tracii Guns ett nytt L.A. Guns. Problemet var bara att hans gamla L.A. Guns fanns kvar – sålunda två L.A. Guns:

Ett L.A. Guns där sångaren Phil Lewis (medlem sedan 1987) ansågs vara bandledare/frontfigur.

Ett nybildat L.A. Guns där den avhoppade grundaren Tracii Guns höll i rodret.

I Phil Lewis version var Steve Riley (ex-Keel, ex-W.A.S.P.) en stabil trummis som hade varit med i bandet sedan 1987, med ett kort uppehåll under mellan 1992-1995.

Alla dessa tre anses vara en del av L.A. Guns klassiska uppsättning från slutet 80-talet.

Snabbspola till december 2016. Då lämnar Phil Lewis sitt L.A. Guns, och lämnar alltså Steve Riley i sticket, för att gå i armkrok med Tracii Guns i hans version av L.A. Guns. Nu har vi alltså fortfarande två L.A. Guns, men under helt olika förutsättningar:

Ett L.A. Guns där trummisen Steve Riley utgör kulturbärare, som det heter, alltså är den medlem som varit med längst (sedan 1987) i bandet – Riley har credd.

Ett nybildat L.A. Guns där grundaren Tracii Guns och klassiska sångaren Phil Lewis plötsligt är bästa vänner. Dessa två har myyycket credd. Mycket mer credd.

Och nu, enligt Metal Sludge, har Tracii Guns slagit näven i bordet – han har dragit Steve Riley inför rätt med en så kallad ”Trademark Infringement.” Lite sent påkommet kanske? Eller ska man säga: Det var på tiden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: