Bästa metalalbumen 2019 (plats 20-11) Bara Metals årslista

20-11.

796168

Ett år har gått. 365 dagar av att gå upp, leva och gå och lägga sig. Tur att det finns lördagar och söndagar. Tur att det finns öl. Och tur att det finns bra musik. Och den bästa musiken finns så klart i Bara Metals årslista – var annars? Tur att du hittade hit! Missa inte heller plats 30-21.

20. Esoctrilihum: The Telluric Ashes of the Ö Vrth Immemorial Gods

Ett enmansband som i sina bästa stunder är jättebäst, i andra stunder kanske lite väl ensam och experimentell. Men jag gillar det, det känns som att blåsas iväg av en bombvåg när Kros Ö Vrth sätter igång.

19. Departure Chandelier: Antichrist Rise to Power

Ett black metal-band som skriver om fransk historia? Ja tack. Albumet spelades egentligen in redan för drygt tio år sedan, men det var först i år som detta fantastiska album fick se nattens mörker. Lyssna igenom hela albumet, eller hoppa direkt till andra spåret.

18. Yellow Eyes: Rare Field Ceiling

USBM. Detta är New York-bandets femte släpp, men det är faktiskt första gången jag har lyssnat på dem. Nån gång får jag ta igen de missade släppen, men för i år har jag lagt allt för mycket tid på detta släpp. Lyssna på Warmth of Reversal.

17. Toxic Holocaust: Primal Future: 2019

Årets bästa thrash-album och årets headbanger – inget huvud sitter stadigt på huvudet under den här dängan.

16. Vargrav: Reign in Supreme Darkness

The atmosphere is strong with this one. Definitivt något för er som gillar Emperor. Lyssna på Arcane Stargazer.

15. Pissgrave: Posthumous Humilation

Jag önskar dödmetallarna i Pissgrave kunde sluta med sina motbjudande omslag, men jag antar att de skulle vifta bort min önskan med att jag ”inte fattar grejen”. Det är okej, för jag fattar den sågtandade musiken. Och den klyver fint. Lyssna på Rusted Wind. Undvik bandets visuella sida.

14. Mortiferum: Disgorged from Psychotic Depths

Att tryckas mellan Mortiferum och soffan där hemma är en fantastisk upplevelse. Den tunga dödsen och den mjuka soffan blir tillsammans en perfekt kombination, men Mortiferums musik fungerar så klart ännu bättre i en mausoleum.

13. Véhémence: Par le Sang Versé

Franska black metal hämtad från medeltiden, med snygg produktion och städade feodal-trummor. Lyssna på Passage dans le Douves eller titelspåret. Risken är att du fastnar, så läs gärna igenom hela listan innan du klickar dig vidare.

12. Vukari: Aevum

En av mina grannar har såna där fejkade istappar som lyser i natten. Med Vukari behövs inga fejkade istappar. Detta är så kulet och nedkylt vinyl kan bli. Upplevelsen är ungefär  som att sänkas ned i en upplyst isvak – och gilla det. Förkyl öronen med Agnosia.

11. Baest: Venenum

Svinbra album med stor variation i allt från cementblandaren Gula till Chuck Schuldiner-hyllningen As Above so Below. Danmark kan. Spele døds och spise stegt grisehud.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: