Motorsågsparaden – Exhumed, Accept och ett gäng till

Vrrrrrrrmmmmmm.

Exhumed har annonserat nytt album, och med det kommer även nytt snyggt omslag – med en motorsåg i centrum. Precis som på debuten Gore Metal (1998). En sådan härlig flört med sig själv drog igång maskineriet och Bara Metal presenterar därför motoriserade kedjesågar vi minns, alltså, omslag med motorsågar.

För även om det från början var ett verktyg som revolutionerande sågandet, särskilt av träd eftersom motorsågen är mobil och effektiv, så är det utan tvekan ett redskap som förknippas med metal idag – den är obehaglig och passivt våldsam för att inte säga dödlig, dess ljud påminner om distade gitarrer (ni har definitivt läst liknelsen i flera recensioner) och filmen, ni vet vilken, dyker då och då upp i texterna. Och vilken metalskalle gillar inte Ash i Evil Dead-serien?

Och nej, denna uppradning av omslag innehåller inte någonting från Diminished eller andra band med övertydliga våldsamma massakrer på kvinnor. Gränsen går vi Mortician.

791779

Omslaget till Exhumeds kommande album är utformat som en videofilm, med etiketten ”please be kind – rewind” uppe i högra hörnet. Motorsågen ser ut att innehålla rosor snarare än köttslamsor. En mycket snällt omslag.

2285

Exhumeds debut. Döpt till Gore Metal och det är precis vad omslaget föreställer. I en ganska barnslig ton.

2580

Omslagsartisten Axel Hermann skapade två omslag för Sodom. Till albumet M-16 blev det en M-16. Till Code Red blev det en motorsåg.

403_speedtraprawdeallp_bg

Speedtrap från Finland spelade heavy och speed metal, med texter om slagsmål och strider. Skulle bandet återförenas är Muskelrock en given festival.

701

Dismembers mean lean killing machine är så klart utrustad med motorsåg – ifall det skulle dyka upp några enter att såga ned. Titelspåret på Massive Killing Capacity (1995) handlar egentligen dock om bombning från ett flygplan. Omslaget, skapat av Kristian Wåhlin, föreställer något helt annat.

819

Båda Scorpions och Accept släppte udda, underliga omslag i slutet av 70-talet som ingen förstår sig på.

105979

Johan Sahlin kallar sig Master of the Watery Depths i Tehom. I Bestial Mockery kallade han sig Master Motorsåg.

11432

Morticians albumomslag till Chainsaw Dismemberment (1999) från lämnar mer till fantasin än man tror. Ljuset från huset, siluetten som öppnar – är det en good guy som precis har besegrat den onde motorsågsmannen och avväpnat honom? Man kan ju hoppas.

15580

Singelomslaget till W.A.S.P.s Chainsaw Charlie känns sååå hastigt improviserat hemma hos Blackie Lawless i hans troférum. En himla massa guldskivor, ett skrivbord, lite snabbinköpta köttben från slaktaren och en motorsåg inkörd i bordet. Där satt den.

Exhumed nya album heter Horror, släpps 4 oktober via Relapse Records. Läs mer om släppet på Exhumeds facebooksida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: