Så… King ov Hell hoppar av – och det är Jungs fel?

Ett ljungande beslut.

3540404950_photo

King ov Hell hoppar av Abbath. Anledningen? Abbath skriver texter om Jung och Jungs teorier. Och King ov Hell gillar inte det. Så skriver star det på hans officiella sida:

The lyrics are inspired by Swiss psychiatrist, Carl Gustav Jung. King finds that Jung’s connection to Christian mysticism is incompatible with the image of the band.

“I wish members of the actual band, label, and crew all the best for the upcoming shows and album. The music itself is nothing short of brilliant. However, I must maintain artistic integrity and respectfully step aside.”

Jag finner den anledningen minst sagt något diffus och flummig. Det är för det första ganska få som bryr sig vad Abbath egentligen sjunger om, så länge musiken är bra. Jag menar, att sjunga texter om Blashyrkh är ju inte direkt liksom, mmm, jag gillar texterna för jag reser ofta till Balshyrkh och badar i Blashyrkhsjön på sommaren. 45 år gammal har min längtan att läsa och sjunga med i texter för länge sedan stannat vid några Guns’n Roses-låtar och lika många öl.

För det andra är det en hel del inom metal som bygger på kristen så kallad mysticism, i allt från Ghost till texter om demoner eller Sodom och Gomorrah eller allt det inom vår västerländska historia som präglas av kristendomen. Till och med namnet ”king ov hell” är hämtat och präglat från kristendomen.

Till sist – att Cannibal Corpse inspireras till att sjunga om mord och mördare gör inte att hela bandet omfamnar desamma, eller att vi fans gör det. Att Abbath inspireras av Jung betyder inte att hela bandet måste omfamna Jung eller att vi fans gör det. Hade King ov Hell hoppat av för att Abbath var ute och cyklade politiskt i sina texter hade det varit en annan sak, men detta  – jag har svårt att se schismen. Kanske är det något helt annat som gnager de två emellan. Så här svarade King ov Hell till aminoapps.com på frågan om hur det är att jobba ihop med Abbath i ett band:

We have been friends for a long time and did one album together already back in 2006. We are very different, but at the same time much alike. It’s been a bumpy road with both ups and downs. Its chaotic at times, but at least it’s never a dull moment.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: