Marduk och Edward Blom ger ut album ihop

April april.

800px-Edward_blom.melodifestivalen2018.18d873.1460307

Marduk och Edward Blom har kommit över sina skiljaktigheter och bestämt sig för att ge ut ett album tillsammans. Till Bara Metal bekräftar Edward Blom uppgifterna, och förklarar att de har lagt religiösa dispyter åt sidan.

– De såg mig uppträda live på Melodifestivalen och insåg då att vi hade mycket gemensamt, så som musik och mat. Och det är ju två av livets bästa saker, säger Edward Blom glatt när Bara Metal når honom per telefon.

Albumet är ett temaalbum kring mat under andra världskriget. Marduk och Edward Blom har läst hela Europas ransoneringskatalaoger, bakat gamla maträtter hemma i Edward Bloms kök i Stockholm och tillsammans promenerat i Dresden för att hitta inspiration. En av låtarna är döpt till Die Früntlige Bagare vilket syftar på ett konditori som bombades i Dresden.

– De skapade fantastiska bakelser, bland annat den numer bortglömda Mürker som bestod av mörkchoklad på en potatis. Salig i åminne.

Albumet innehåller även låttitlar så som 480 grams of cheese (ransoneringsransonen i Frankrike per dag), Black Market och No Soup for you. Första låten släpps idag, på årsdagen av konditoriet Die Früntlige Bagares invigningsdag, som var 1 april 1878.

Bilderna i bookleten innehåller förutom bilder på gammal skåpmat även en redan klassisk bild på Marduk och Edward Blom när de står lortiga på en viktig åker för ”fantastiskt goda” rovor i norra Holland som var igång 1939-1946.

– Detta är black metal som black metal ska låta, lovar Edward Blom, vars största bidrag musikaliskt är pratsång på alla låtar utom den instrumentala Pasta Division Blom.

– Nån gång får man hålla tyst och äta!

OBS Detta publicerades 1 april. Första april.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: