Skogen ger ut sitt femte album Skuggorna Kallar – lyssna på När Solen Bleknar Bort

”Skälig tid” är snart över.

29511432_10155155516971691_8613828354061107200_n

När jag var på mysigt hemmabesök hos Jocke Svensson i hans skogsgrotta i Göteborg visade Jocke mig skisser från en ung kvinna som hade tagit kontakt med honom.

– Hon ska få göra vårt kommande album, sa han då.

Och så blev det. Idag släpptes albumomslaget officiellt, och den stora nyheten kanske inte är att det är just Disa Draugurinn som gjort omslaget, utan att Skogen äntligen släpper ny musik.

Skuggorna Kallar ges ut av Nordvis och släpps 21 maj. Låtlistan ser ut som följer:

Det Nordiska Mörkret
När Solen Bleknar Bort
Nebula
Omen
Frostland
The Sun’s Blood
Beneath The Trees
The Funeral 

Lyssna på första singelsläppet När Solen Bleknar Bort här.

Skogen spelar live i Jönköping på lördag kväll på Klubb Dissonans. I samband med att den konserten offentliggjordes gjorde Bara Metal följande snabba intervju, där Jocke Svenssons favorituttryck ”skälig tid” kom till god användning:

Spelning i Jönköping och hemma i Småland – vad kan vi förvänta oss? Och har ni varit så långt söderut i Sverige förut med Skogen?

– Jag har knappt tänkt på att det är i Småland, och då har jag ändå bott i Jönköping i två år. De har ju alldeles för fel ”r” för att kategoriseras som smålänningar. I riktiga Småland har man vanliga ”r”, inte rullande sådana.

– Nej, men seriöst så ska det bli jävligt kul att spela kring hemtrakten. Vi har spelat i Karlskrona en gång, det är något sydligare, med Istapp, som är därifrån.

– Jag har alltid ogillat förväntningsfrågor, för förväntningar är omöjliga att uppnå. Så mycket som kan gå fel, som vi inte kan kontrollera. Men! Vi kommer att bjuda på atmosfär, nerv, känsla och eld. Musikalisk och själslig eld. Och förmodligen en småländsk storfylla efteråt. Icke att förkasta!

Mjo, jag håller med om att frågor om ”vad vi kan förvänta oss” är klämkäcka och töntiga, men jag tänkte så här – tänker ni spela någon ny låt nu när det förmodligen vankas nytt album snart?

Ah, du tänker så! Vi har planer på att spela någon ny låt, ja.

Hur långt har ni kommit på uppföljaren till I Döden? Är trummorna inspelade? Är det mixat? När släpps albumet?!

– Den nya skivan är färdigmixad och ska mastras i dagarna. Vi håller i skrivande stund på att arbeta med omslaget med en nära vän, som hjälpt Skogen med mycket olika saker genom åren. Vi har inte börjat diskutera datum för släppet än. Men det kommer inom skälig tid. Info kommer att basuneras via Nordvis och vår Facebooksida när detaljer är satta.

Och vad är nytt inom Skogen? Är ni samma band med samma mål?

– Det är vi. Vi står på en stabil grund, och har inga planer på att drastiskt ändra mål. Sedan är nog målet inte utstakat förvisso, förutom att vi skriver den musik vi vill spela och lyssna på själva. Om folk sedan uppskattar den, är det en bonus. Men att skriva låtar för massan, landar aldrig rätt.

Apropå albumet. Vad ska det heta?

– Det avslöjar jag ej. Men det finns en del röda trådar genom alla våra skivor.

Okej, men vad ska det absolut inte heta då? Vilka titlar fick stryka på foten?

– De titlar vi strukit är Ride the Lightning, Altars of Madness, De Mysteriis Dom Sathanas, Reign in Blood och Peace Sells… but Who’s Buying?

För en ännu längre intervju med Skogen – klicka här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: