Var finns Hammerfall-Lelles kropp? Familjen utlyser gigantisk belöning för tips

Anhöriga till Hammerfalls försvunna turnéledare, Lelle Hildebrand, har utlyst en belöning på 350 000 kronor till den som kan lämna uppgifter som gör att man kan hitta Lelles kropp eller till och med finna den skyldige.

Aftonbladet skriver följande:

I december 2017 återupptog polisens cold case-grupp utredningen om försvinnandet.

– Jag har träffat gruppen från Malmö och förstått vilken enorm satsning de gör. De lyfter på varje sten. Det har fått mig och även andra i familjen att tro igen. För första gången på nästan tjugo år tror jag att det ska kunna lösas, säger Guido Hildebrand.

Efter försvinnandet fattade polisen misstankar mot en manlig rockmanager. En av teorierna var att managern dödat Lelle och dumpat hans kropp i vattnet.

Åklagarna kunde inte styrka att ett brott hade begåtts och förundersökningen lades ned. Då hade rockmanagern, som förnekade all inblandning, dömts till livstid för ett uppmärksammat trippelmord.

Lelle dödförklarades 2006. Polisen misstänker att han är mördad. Han sågs senast i livet kvällen den 25 januari 1999 vid spelplatsen Kartago i Sölvesborg, tillsammans med rockmanagern. Denna rockmanager kan ni höra ett helt radioinslag om här, på sr.se.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: