Nördig analys av Iron Maidens omslag till singeln 2 minutes to midnight

”I pledge allegiance 2…”

Iron_maiden_2_minutes_to_midnight_a

Hämta penna och anteckningsblock, för här kommer en nördig analys av Iron Maidens omslag till singeln 2 minutes to midnight (1984) – kunskap om flaggorna på omslaget som en Iron Maiden-nörd måste besitta.

Flaggan längst till vänster existerar inte längre som nationell officiell symbol, bara i historieböckerna. Sovjetunionens flagga togs ur bruk december 1991 och används idag av vänsteroppositionen i Ryssland.

Flaggan efter Sovjetunionens tillhör Afghanistan. Den har bytt mönster hela nio gånger sedan det här singelsläppet. En relevant jämförelse är hur många album Iron Maiden har släppt efter denna singel. Svaret är elva.

Flaggan efter det tillhör Irak. Den bär numer inte längre några stjärnor, utan har istället en text: Allahu Akhbar, ett (ganska välkänt) uttryck som kallas takbir (inte lika välkänt). Den textraden kom till redan 1991 av Saddam Hussein, i hans handstil, och då var den placerad mellan stjärnorna. Idag är alltså stjärnorna borta och typsnittet är helt ändrat (borta är alltså även Saddam Husseins handstil).

Flaggorna därefter ser likadana ut idag som de gjorde då. Det rör sig om Iran, Argentina, USA, Israel och Kuba. Kan vara bra att veta om någon stannar er på stan och frågar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: