Tobias Forge har svarat – ingen ändring i ståndpunkt om Ghost-bråket

Senaste nytt från den där sorgliga Ghost-soppan.

20160225_214826

Tobias Forge har genom sin advokat svarat på de fyra musikernas senaste yttrande. I korthet: Han står fast vid vad han tidigare sagt – ingen ändring att tala om. Han begär att de fyra Ghost-musikerna ska ”slutligt ange sin bevisning”. Han bemöter dem också på somliga av deras påståenden, som han delar upp i fem punkter. Nedan är en mycket enkel sammanfattning, av de mest intressanta uppgifterna.

Han skriver bland annat att någon gemensam rätt till varumärket inte existerar.

Han skriver också att det aldrig har fakturerats ”a conto” utan arvodena har fakturerats som ”livemusikerarvode” eller ”turnégage Ghost” eller ”monthly retainer”. Detta är alltså en fråga om ordval, där både Oxford Dictionary och Svensk Ordbok citeras för att belysa skillnaderna.

Om Svenska artisters och musikers intresseorganisation (Sami)  har fel uppgifter om vem som medverkade på vilken skiva så ska kärandena ”begära rättelse via producenten”, inte med Forge.

Simon Söderberg får en hel punkt tillägnad sig. I den menar Tobias Forge bland annat att ingen annan än Forge har beslutat om vem som skulle vara en del av Ghost eller inte vara en del av Ghost, samt att varken Forge eller Gustav Lindström känner igen att Simon Söderberg skulle ha medverkat så engagerat i demoinspelning som har hävdats i tidigare yttrande.

De fyra musikerna har tidigare förklarat att Martin Persner inte var musikernas talesperson. Tobias Forge menar att det är en efterhandskonstruktion. Varför är detta viktigt? Jo, Forge har tidigare citerat mail från Persner där Persner skriver att han agerar ”on behalf of” övriga dåvarande ghouls. Gholusen förnekar alltså att så är fallet. Forge hävdar att tvärtom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: