Vattnet Viskar byter namn – och musikstil

Viskningen är över.

Vattnet Viskar har under sommaren, medan vi andra drack öl och åt grillat kött eller möjligen haloumi, kapat halva sitt namn. Från Vattnet Viskar till Vattnet. Bara Vattnet. Och Vattnet spelar inte längre post black metal. Så här beskriver bandmedlemmarna själva sin förvandling:

Vattnet is a progressive metal band hailing from New Hampshire. Originally conceived as a post black metal band under themoniker Vattnet Viskar, they have recently transformed their sound (and name) to be more in tune with progressive metal acts like Rosetta, Intronaut and The Ocean.

Bandet gavs ut av storbolaget Century Media redan på debutalbumet och på följande Settler som kom 2015. Numer har dock Century Media släppt taget om Vattnet.

Till saken hör att Nicholas Thornbury, som jag tror var låtskrivaren i bandet, lämnade Vattnet Viskar redan 2016. Bara Metal intervjuade just Nicholas Thornbury när bandet fortfarande var på demostadiet, och han sa då så här om namnvalet Vattnet Viskar:

– Bakom bandnamnet finns lite olika delar. Vi ville ha något som lät jordigt, något som hade med naturen att göra. Jag hade en idé om låttexter som involverade drunkning, den självbetitlade låten på vår demo, så vi tänkte något med vatten.

– Att vi har det på svenska är lite av en hyllning till så många av de band som inspirerar oss. Trots att vi definitivt har ett eget musikaliskt grepp är den här musiken rotad i Skandinavien, något som vi vill tillstå. Så vi körde lite med Google Translator fram och tillbaka och en svensk-engelsk ordbok tills vi kom fram till något som vi tyckte lät bra rent ljudmässigt.

Vattnet släpper debutalbum (ja, jag antar att det får ses som ett debutalbum) 15 september.

Ett svar to “Vattnet Viskar byter namn – och musikstil”

  1. Svarta Dagar Says:

    Undvik och lyssna istället på deras två första EP:s.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: