Tool-influerade Kamya vill komma i kontakt med det inre

Sjufaldigt kubiskt.

Kamya-Soma-2017

Linköping kretsar just nu mest kring Ghost och vad som händer med de sparkade medlemmarna, som för övrigt precis gett ut äldre TID-album. I staden finns dock mycket mer, och ett av den banden är uppskattade Kamya, som i våras släppte sitt första album.

Kamya är definitivt något du kan lyssna på om du vill vila från ritualer, growl och texter om döden. Bandet bildades på universitet i Linköping hösten 2012, och spelar vad som skulle kunna kallas för progressiv metal.

Med bandets egna ord från Facebook: ”With influences from Tool, Opeth, Katatonia amongst others we have created our own sound with a beautiful mix of soft, hard, calm and heavy.”

Jakob Carlander [sång, gitarr] säger så här till Bara Metal om debutalbumet Soma:

– Våren 2016 bestämde vi att vi hade tillräckligt med material för att spela in en platta. Inspelningen skedde under ett par extremt intensiva och svettiga sommarveckor, i Sensus studio i Linköping, där svetten kunde mätas i kubikmeter och gitarrer som stämde om sig femtioelvatusen gånger i timmen, något som fick vansinnet att gro till kosmiska proportioner.

– När allting var inspelat återstod mixning som vår egen trummis och ljudguru Julius fixade, sen skickades alstret till mastring på Fascination Street Studios.

– Titeln Soma kommer sig av två anledningar, dels den indiska rusdrycken då många av texterna handlar om att komma i kontakt med sitt inre, men även av en Soma-kub, som är en pusselkub bestående av sju olikformade delar, vilket vi tycker symboliserar albumet väldigt väl.

Lyssna på Inferno och In your heart shall burn.

.

Kamya är förutom Jakob Carlander även Julius Willén [trummor], Kalle Trenter [bas] och Oskar Jansson [sång, gitarr] som tar hand om growl-sången.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: