Tio band, tio länder, tio album att lyssna på från 2017 – del II

År 2017 har bara drygt 250 dagar kvar, och musikåret ser redan väldigt bra ut. Bara Metal lyfter fram tio album från tio länder som du borde lyssna på. Nedan hittar du hälften av dem. Övriga fem ligger ett inlägg bakåt.

LornArrayed Claws, I, Voidhanger [Italien]

Lorn är en liten guldklimp på väg att upptäckas, med bra recensioner från USA och Europa. Lyssna på Abstract Trap som runt 1:30 förvandlas till något så pass bra att det inte fysiskt går att stänga av. Du måste höra vart musiken tar vägen.

.

Apostate ViaticumBefore the Gates of Gomorrah, Invictus [Irland]

Irland kan metal. Och Apostate Viaticum kan dödsmetall. Lyssna på introt nedan, och lyssna sedan vidare på deras soundcloud via skivbolaget (tyvärr går det inte att bädda in spåren – åtminstone inte för mig). Detta är precis vad du behöver ihop med en öl och hörlurar.

.

WoeHope Attrition, Vendetta [USA]

Amerikanska USBM-bandet Woe släpper sitt tredje album, och detta är det bästa bandet någonsin gjort. Woe har gått från att vara Chris Griggs enmansband till att nu vara en kvartett musiker som i detta nu turnerar i Europa för första gången. Det tog tio år. Tänk på det ni som när drömmar.

.

AntichristSinful Birth, I Hate [Småland]

Fenriz tipsade folk om Antichrist redan runt 2009. Nu, snart åtta år senare, släpper småländska Antichrist släpper sitt andra album.  Deras thrash är så där frasig i kanterna, rå och ostyrlig som Destruction lät på 80-talet.

.

Celestial GravePvtrefactio, Iron BoneHead [Finland]

Risigt ljud, cymbaler och hi-hat liksom bara ligger som ett filter över gitarrerna, men med bra högtalare går det att lätt att höra hur tufft detta är. Pvtrefactio släpps 21 april.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: