Utrota utropstecknet – gör det nu!!

Otyg.

ArchEnemy!!

Vet du om att Shania Twain har typ tjugo låttitlar som alla slutar med utropstecken! Wow! Så coolt! Säg det med utropstecken och alla tar ett steg bakåt för att du är så mäktig!!

Nej. Inte jag. Jag avskyr utropstecken. Men tyvärr finns det band som inte fattar att jag och tusentals andra känsliga känner så här för utropstecken. Senaste exemplet: Arch Enemy. På deras nya livealbum As the stages burn! har tecknet tittat fram igen – och framställer Arch Enemy som ett högst osäkert band. Deras tidigare live-album klarade sig alla från utropstecken. Men något har hänt sedan dess. Osäkerheten har kikat in hos bandet. ”Tänk om ingen köper vårt album? Hur ska vi förmedla att detta är tufft och fräckt? Har någon någon idé?” In träder utropstecknet.

För att Arch Enemy inte ska känna sig ensamma och utpekade, listar Bara Metal några fler utropstecken att fasas över – samt analyser!!

1. HellyeahUnden!able (albumtiteln som dessutom innehåller en låt som heter ! (intro) – detta tyder dock inte på osäkerhet utan på dålig smak)

2. Van HalenJump! (singelomslaget innehåller ett utropstecken – bandet kan skylla på grammatik och imperativ, uppmaningar brukar följas upp av utropstecken)

3. MotörheadDie You Bastard! (även Motörhead har sina fläckar – se Van Halen, möjligen även Bulldozer, för analys)

4. Anaal NatrakhExtravaganza! (som dock är en fantastisk låt – varför bandet har lagt in ett utropstecken är en gåta, kanske för att låten är just fantastisk?)

5. Overkill!!!FUCKYOU!!! (du missade väl inget utropstecken? – analys överflödig)

6. Exodus – Double live Dynamo! (live-dvd/-album och utropstecken är en dålig kombination, men vanlig, och har blivit en sorts dum tradition som layoutaren, AD:n eller skivbolaget drar till med när bilder och innehåll inte motsvarar vad de själva hade hoppats på)

7. BulldozerDesert! (klassiskt italienskt band som aldrig någonsin hade stil och fason. Det var så icke-politiskt korrekta att till och med dagens icke-politiskt korrekta baxnar – klart man lägger in ett utropstecken då)

Ett svar to “Utrota utropstecknet – gör det nu!!”

  1. SpaderEss Says:

    ! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: