Tio band, tio länder, tio album att lyssna på från 2017 – del I

År 2017 är över hundra dagar gammalt, och musikåret ser redan väldigt bra ut. Bara Metal vill lyfta fram tio album från tio länder som borde vara värd din tid. Nedan hittar du hälften av dem. Övriga fem kommer senare i veckan. Ni vet hur det är, bra saker är värda att vänta på.

Whoredom RifeDommedagskvad, Terratvr Possessions [Norge]

Fantastisk norsk svartmetall som håller facklan högt. Så här låter det när en skock getter ställer sig på bakbenen och spelar musik tillsammans.

.

DodecahedronKwintessens, Season of Mist [Nederländerna]

Gillar du Ulcerate? Gillar du Deathspell Omega? Då är du hemma med Dodecahedron, black metal med mycket atmosfär och aggressiv teknik.

.

WiegedoodDe doden Hebben het Goed II, Consouling [Belgien]

De doden Hebben het Goed från 2015 var ett liiite bättre album än vad uppföljaren är. Men det råder ändå ingen tvekan om att detta är toppkvalitet. Belgien kan mer än att bara tillverka choklad i rosa askar.

.

Medico PesteHerzogian Darkness, [Polen]

Digerdöden och pesten ledde till många människors ångestfyllda död, men också till många kulturella underligheter. En av dem var pestläkaren, som i modern tid har blivit en symbol som ofta förknippas med metal. Polackerna i Medico Peste hade en hel del stiltje efter debuten א: Tremendum et Fascinatio. Nu är de tillbaka med en EP som lovar gott.

.

Khashm – Asmodeus Rising, Iron Bonehead [Ryssland]

Jag kan egentligen ingeting om den här ryska duon, och rensången är tveksam på The Hidden One, eller rent av falsk och erbarmlig många gånger. Men musiken är det inget fel på. Tvärtom. Den skaver och gnider illa på ett mysigt sätt. Albumet släpps 26 maj.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: