Årets nyord – Mötley Crüe-kvinnan

Words that kill.

bathoryathory-yellow-goat

Språkrådets nyordslista är en blandning av pinsamheter och användbara nya ord som man bör förstå. Ett av dessa nyord, som tillhör kategorin pinsamheter (så som i ”pinsamt att det kommer med på listan”) är Dylanman, som enligt listan är en ”man som beundrar Bob Dylan och som anser sig förstå honom särskilt väl.”

Kombinationen av ett existerande ord och ett annat existerande ord innebär sällan att ett nytt ord har uppstått, men okej då då. Av denna anledning tar jag upp tre nyord som språkmännen bakom nyordslistan bör beakta:

Bathoryman – man som beundrar trve black metal och som anser sig förstå trve black metal särskilt väl. Ser ned på alla andra med annan musiksmak än hans, inklusive andra Bathorymän

Mötley Crüekvinna – kvinna som åker till Sweden Rock, som beundrar 80-talsbanden och som (bara) förstår sig på musiken från 80-talsbanden särskilt väl. Kallas även Sweden Rockkvinna

Sabatonman – man som inte gillar invandrare. Ej att förväxla med Sabatonfan (fans som beundrar Sabaton och som anser sig förstå bandet särskilt väl)

Varsågoda att använda, och kategorisera er!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: