Bring Papa Emeritus I back! En lista över varför Ghosts nya EP är plattare än en pannkaka

Uschianna då!

20160225_214826

Så du gillar Ghost, och du har gjort det sedan första albumet? Men så hände något. Popestar släpptes. Upp som en sol, ned som en… Varsågoda – sju punkter om hur provokativt pinsam och tråkig denna pannkaka till EP är.

1. Sången är lika oinspirerad som industribakade köttbullar och makaroner en tisdagskväll. Och det kanske stämmer, som ryktet säger, att om man spelar EPn baklänges så kommer följande meddelande: ”Ännu en tråkig dag i studion. Ännu en tråkig dag i studion. Ännu en tråkig dag i studion.”

2. Missionary Man? Missionary Man?! Du kan inte ta en favoritlåt från din barn- och ungdsomstid som alla har hört en miljard gånger och köra den rakt av och tro att någon utanför bandets sfär ska gilla det. Worst. Cover. Ever.

3. Hela detta album saknar nerv. Papa Emeritus I gråter i sin exil.

4. Vem säger nej till Ghost? Ingen tydligen. Denna EP är resultatet av att allt för många har börjat dunka rygg på bandet. För många ja-sägare ingår i touraget.

5. Missionary Man. Igen. Förutom den oerhört platta sången ger ghoulsens gitarriff intrycket av att Rolling Stones och Izzy Stradlin tagit över kompandet. Rock’n roll!!

6. Pekoralen. Jag ser framför mig hur fans-som-älskar-allt tar fram sina iPhones och lyser upp arenorna med flashlight, till en av Imperiets mest tråkiga låtar. Jag står inte ut.

7. Ljuset i tunneln: Ghosts styrka är fortfarande det egna materialet, så denna EP ändrar inte det faktum att kommande album borde vara lika bra som det egentligen ska vara. Utan covers.

8. Arga fans som skriver av sig på Internet är detta albums största bidrag till musikvärlden. Så håll till godo.

Annonser

2 svar to “Bring Papa Emeritus I back! En lista över varför Ghosts nya EP är plattare än en pannkaka”

  1. metal666blog Says:

    Poopstar kallar jag denna EP. Ren skit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: