Deströyer 666 rasade – lämnade ut journalists hemadress

Destroyer 666

Har ni hängt med i vad som är metalvärldens mest idiotiska och fegaste tilltag under 2016? Det fantastiska bandet Deströyer 666 står tyvärr för den grejen. Här är vad som hände, punkt för punkt i en tydlig tidslinje:

 • I mitten av juli spelar Deströyer 666 i Danmark, och retar upp flera danska fans genom att håna dem. Åtminstone ett fan vill upp på scen och slåss. Sånt får man leva med. Black metal är ingen picknick på stranden. Men sångaren KK Warslut kräver också att en kille med AFA-mask ska slängas ut från spelningen. Oklart varför. Kanske förknippar han det med våldsbejakande vänsterextremism.
 • Flera medier snappar upp händelsen. Nästa spelning är i Brooklyn, och Brooklyn-baserade Metal Sucks rapporterar om KK Warsluts flörtar med högerextrema eller rent rasistiska idéer. Och symboler. Ni kan läsa om allting här, i ett forum på Metal Archives där inläggen redan hunnit fylla snart åtta år. Bland annat historien om KK Warslut och Blasphemy. Inget nytt under solen egentligen alltså.
 • Massakern i Nice äger rum. 84 människor mejas ned och dör. 303 personer skadas.
 • KK Warslut hånar fransmännen på Facebook för att de är mesiga efter Nice-massakern (och Bölzer hänger på, men det är en sidohistoria, om än också en intressant sidohistoria).

Dest666 copy

 • Metal Sucks fortsätter rapportera om KK Warslut och rasism. Kanske nämner de att viss merch innehåller varghaken, som är en nazisymbol om än inte lika känd som svastikan. Eller så nämner bloggen den vita vargen över det svarta bytet? Det är svårt att återge vad som skrivs eftersom alla inlägg numer är borta.
 • Deströyer 666 tar bort kommentaren om fransmännen.
 • KK Warslut angriper Metal Sucks på bandets facebooksida, genom att aggressivt häckla och skälla ut de två personer som driver Metal Sucks.
 • Deströyer 666 hejas på av fans (bland annat gitarristen i Lord Mantis). Flera av kommentarerna är tydligt skrivna av folk ute på högerkanten, mer politiserade än metal. Och vissa tydliga antisemitiska kommentarer mot Metal Sucks grundare dyker upp, likaså hånas bloggen för att vara SJW – ungefär detsamma som PK i Sverige.
 • Deströyer 666 och KK Warslut, kanske uppeldade upp av alla hurrarop, gör något fullkomligt idiotiskt – publicerar adress och telefonnummer och allt som behövs för att våldsbejakande högerextrema ska gå och leta sig hem till Vince Neilstein, den ena av Metal Sucks grundare. Det är inget annat än en indirekt uppmuntran för nazibulvaner att terrorisera, eller skada, han och hans familj.
 • Metal Sucks tar bort ALLA artiklar om Deströyer 666.
 • Metal Sucks ber om ursäkt till Deströyer 666 i en nytt inlägg. Bloggen hävdar att den har varit i kontakt med KK Warslut och att artiklarna har lett till dödshot mot bandet. Det låter inte trovärdigt. Med andra ord – bloggen låter sig bli censurerad.
 • Deströyer 666 kommenterar i sin egen tråd att Metal Sucks tar bort artiklarna ”when you bring the war to their doorstep.”
 • Deströyer 666 tar bort sin svada mot Metal Sucks. Kvar är. Ingenting. Och en fadd smak av att hot vinner.

Där har ni metaljournalistik 2016 i ett nötskal. En sista sak om detta. Deströyer 666 senaste album är stabilt, många gånger fantastiskt. Sångaren verkar dock vara instabil.

Annons

6 svar to “Deströyer 666 rasade – lämnade ut journalists hemadress”

 1. Pontus Says:

  Jag känner mig besviken på mig själv att jag kunde vara så naiv som missade vad Bölzer står för. Borde annat ugglor i mossen när SD bekanta blivit förtjusta i dem. 😦

 2. galacticmutilator Says:

  Idioti. Glad att jag inte köpt något från detta band (har varit nära många gånger) och jag kommer absolut inte göra det i framtiden. Jag brukar inte bry mig om vad band står för och lyssnar bara på musiken men det här var ju extremt dumt.

  • Bara metal Says:

   Senaste albumet är fantastiskt. Och jag ser fram emot Bölzers album. Deras metal är otrolig.

   • galacticmutilator Says:

    Det må så vara men jag klarar mig fint utan deras musik, finns så otroligt mycket annat bra att lyssna på. Bölzer köpte jag mig en skiva med för inte så längesedan och den var väl ok. Låg prio att skaffa något mer om de nu stödjer Destroyer 666 i deras dumheter.

 3. Lusse Says:

  Vassego. Lite äkta journalistik istället för sladder och fantasifullt tolkande:
  http://www.bardomethodology.com/articles/2016/07/27/destroyer-666-interview/

 4. Bara metal Says:

  Tack. Det försvarstalet från KK Warslut ändrar ju dock inga fakta ovan (och att han lämnade ut journalistens adress slätades över så snabbt att jag fick läsa noga för att hitta något om det). Metal Sucks drog bort sina artiklar efter att hemadressen lades ut, eftersom de kände sig hotade. Däremot verkar det stämma att KK Warslut kände sig hotad precis som Metal Sucks påstod – vilket förvånar mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: