Entombedbråket – mycket värre än du anar

20160129_195831

Har ni läst nyheten om att Alex Hellid vill ge ut dryck under namnet Entombed? Det är egentligen bara toppen av ett isberg när det kommer till bråket om Entombeds varunamn. Mer är på gång, fler varumärkesregistreringar som inte är avgjorda, och det finns dessutom fakta som inte kommit fram. Tycker du att sånt här är skvaller, så slut läs nu. Vill du däremot ha insyn i vad som kan hända när kamratskap blir business – så läs på. Detta är vad som framgår i handlingar från PRV:

• Alex Hellid hörde av sig till Century Media för att förhindra utgivningen av Back to the Front.

• Century Media blev rädda av namnbråket. Av hänsyn till att bolaget inte skulle åka på en stämning från Alex Hellid, såg LG Petrov och resten av bandet till att byta namn till Entombed AD.

• Alex Hellid har avregistrerat LG Petrov från skivbolaget Threeman hos Bolagsverket. LG har via sina förhandlare, advokater gissar jag, bett honom att bli återinförd.

• Nicke Andersson har blivit ombedd att medla mellan parterna. Men inte lyckats.

• LG Petrov-lägret erbjöd Alex ersättning med 20 procent på nettointäkter från försäljning av  albumet Back to the Front. Han skulle även få 20 procent nettointäkter för turnén med samma album fram till visst datum, samt samma andel (20 procent) av merchandise under samma period.

• Shit happens. Spelar du i ett band? Se till att göra upp om business innan sagda shit happens, för, du vet – shit happens.

Alex Hellid använder sig av samma advokatbyrå som bland annat hjälpt In Flames och Amon Amarth att registrera sina varumärken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: