Bombus om årets promobild: ”Vi var alla rätt skraja”

Dat promobild.

Bombus

Först lite om hästar. Har du någonsin varit i ett stall? Och tittat på hästarna och ponnyerna? Det är mäktiga djur. Stora. Tunga. Inget djur du bör stå bakom. I historien har eliten och kungligheter suttit på hästar. Det symboliserar makt. Typ.

Och nu lite om Bombus. Bandet, som verkligen lägger nedomsorg på sina bandbilder, har precis släppt årets bästa promobild till kommande albumet, sjukt snygg. Bombus åkte till Stall Lundahagen och hade med sig fotografen Emma Williamsson. Och man undrar ju genast. Hur gick det där till? Feffe [gitarr, sång] stillar Bara Metals nyfikenhet.

Hur kom ni fram till den idén?

– Vi är ju i upptakten till ny platta och då surrar man ju en del om promofoton och annat som hör där till. Vi har alltid haft en fäbless för foton som är något mer än bara standard promofoton. Vissa idéer gör vi verklighet av och andra är bara för idiotiska för att genomföras. Bra och roliga bilder är ofta till synes helt distanslösa och inte uppenbart ironiska. Vi gillar subtil humor i bilder istället för alltför överdriven och sökt.

Hur gick själva fotograferingen?

– Nja, men det var över på två-tre timmar. Hästarna och bandet skulle ryktas och göras läckra och det gör man inte i en handvändning något av det. Hästarna hade heller ingen större lust att stå stilla och bli fotograferade och stalltjejerna fick vara till hands och ställa dem i ordning mellan varje foto.

Finns det någon i Bombus som har hästvana?

– Absolut ingen! Jag sattes barbacka på en ponny när jag var liten för att de vuxna tyckte det kändes kul och ramlade av rätt kvickt. That’s pretty much it. Vi var alla rätt skraja för kusarna i början och ganska ängsliga över hel grejen.

– Peter [trummor] försökte att övertala oss in i det sista att det kunde se lika bra ut om han stod bredvid och höll i sin häst. Men efter en stund i sadeln så blev vi alla jävligt tuffa och självsäkra och kände att vi knöt livslånga band med krakarna.

På vilket sätt är häst metal?

– Tja, nu kan ju inte jag tala för alla hästar där ute men de är ju som sagt mäktiga djur. Manowar har fotats på hästrygg. Robert Plant likaså. Vet inte om hästar är metal men de är som sagt jävligt mäktiga och har hjärnor stora som valnötter. Det kanske stämmer med genren? Haha!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: