Danko Jones förband återuppstår för album och spelning

Bor du i Malmö finns det god chans att du uppfattat existensen av stonerbandet Omar. Det har åtminstone jag. Bandet fanns, försvann, och finns nu igen typ. Det är den korta versionen.

Det bästa med detta – att bandet finns igen – är att Omars musik nu äntligen ges ut, och ännu bättre – Omar återuppstår tillfälligt för en kombinerad spelning/releasefest på Köpenhamnsklubben High Voltage nu på fredag 22:e maj.

 Bara Metal har frågat trummisen Tomas Antonsson om detaljer kring bandet.

– Långt innan stonern återvände från 90-talet spelade jag i Omar. Vi fanns i dryga tio år och hann i slutet av karriären lägga ner rätt mycket tid på att spela in en skiva i en studio som Bad Taste Records ägde. Studiotiden fick vi av BTR som varit kära bekanta under hela karriären. Vi körde gig på Malmöfestivalen, förband till Danko Jones, Brant Bjork och spelade relativt flitigt i närområdet. Efter att med hjälp av BTR, utan framgång, försökt pitcha in skivan till ett antal bolag gick luften ur oss och vi lade ner 2008.

 Men nu ska ni ha releasefest i alla fall?

– Ja, för nu, sju år senare, har ett litet bolag i Köpenhamn, Accelerator Records, valt att ge ut skivan på vinyl och digitalt, och vi kommer tillfälligt återuppstå på köpenhamnsklubben High Voltage nu på fredag.

Och hur fick skivbolaget tag i musiken?

– Det drivs av en kille som också spelar bas med det danska bandet Hjortene, vilka vi spelat tillsammans med en faslig massa gånger. Han tyckte helt enkelt skivan var för bra för att inte släppas.

FOTNOT: Albumet ”I am heavy metal, who are you?” släpps på fredag.

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: