Unleashed släpper album med extra allt

Lite förvånad blev jag allt. Senaste Unleasheds album var så oändligt mycket bättre än jag trodde det någonsin kunde vara. 

Hade Unleashed med detta album fått samma TV-tid på SVT som Twisted Sister fick under 80-talet, i programmet Bagen, så hade bandet dragit in horder av nya fans både till sig själva och andra death metal-band, på samma sätt som Twisted Sister värvade hårdrockare på 80-talet. 

Det är nämligen otroligt bra, otroligt catchigt och på så sätt troligen kommersiellt gångbart hos tolv- och trettonåringar som redan har tröttnat på Hammerfall och vill ha något hårdare, utan att de vet om det. Med andra ord – Unleashed är ett perfekt flaggskepp för att visa hur catchigt death metal kan vara. Problemet är väl bara två:

1) TV-programmet Bagen finns inte längre.

2) Death metal kan fortfarande inte räknas som kommersiellt, sångstilen är för svår för de flesta, och får därför aldrig den typ av mediasupport.

Och det gör ju inget. Folk får väl upptäcka musiken genom att aktivt leta.

Detta är ett album utan svaga punkter (så länge man inte räknar ostiga texter och catchighet som svaghet). Vill du ha melodi? A New day will rise och They came to die är dina grejer. Vill du ha speed? Where is your God now och några andra partier uppfyller din dröm. Vill du ha en fin nick till Metallicas första albumomslag? Let the Hammer fly fixar saken. Eller vill du bara headbanga på pojk- och flickrummet? The Bolt Thrower gör det åt dig. Perfekt album. Och då har jag inte ens nämnt doomdängan och titelspåret Dawn of the Nine som är en personlig favorit bredvid redan nämnda They came to die.

Albumet Dawn of the Nine släpptes 20 april i Europa. Du kan lyssna på det genom Spotify eller ta reda på detaljer runt ett köp på deras hemsida, där du också kan kika på loggan som är en av metalvärldens snyggaste.

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: