Östergötland, Blekinge, Fosie och Hisingen – sååå metal

Geografi-trenden

268731

Var du duktig på geografi i skolan? Perfekt. Chansen ökar nämligen att du har superkoll på den svenska trenden inom metal just nu – att döpa sina verk efter geografiska hemvister.

Till att börja med släppte Graveyard för några år sedan Hisingen Blues, döpt efter Göteborgsön. Bandet var då ett år efter black metal-skojgruppen Istapp som via Metal Blade släppte Blekinge år 2010. Detta följdes upp av att Pyramido skrev en låt döpt till Fosie, efter stadsdelen i Malmö, år 2013.

Trion får nu sällskap av Death Wolf, som snart släpper ett album döpt till III: Östergötland (samma landskap som för övrigt  pryder gitarristen Morgan Håkanssons tatuerade underarm). Lyssna på första officiella spåret från albumet här, döpt till Today King, Tomorrow Dead – riktigt bra.

Därmed är kvartetten sluten, och idén om att döpa låtar och album efter lärdomen från geografilektioner är numer officiellt en trend. Bara Metals läsare har säkert fler exempel. Lär oss – vi törstar efter kunskap!

Etiketter: , , ,

4 svar to “Östergötland, Blekinge, Fosie och Hisingen – sååå metal”

 1. Isac Nordgren Says:

  I så fall var Shining först med sitt femte album ”Halmstad” 2007… 😉

 2. Pyramido Says:

  Hej!

 3. Bara metal Says:

  Tack! Halmstad hade jag ju alldeles glömt av, vilken miss, Stockholm var en bra repetition av fyrans geografilektion, den låg utanför min radar. Nu är stora delar av Sverige täckta, nån gång ska jag göra en karta över metalplatser och orter på samma tema.

  I morse kom jag dessutom att tänka på Arendal av Drömriket. Kan vi få en lista på tio stycken Sverige-geografiska titlar?

 4. Pyramido Says:

  Ska vi snacka Arendal ska vi snacka Knutna Nävar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: