Nergal tog bort bild från Instagram – avslöjade Ghosts sångare

Spooky.

If you have ghosts... U have everything

Ni som följer Nergal på Instagram – jag själv kikar in på hans bilder då och då – såg tidigare i somras att han publicerade en selfie på sig själv och Tobias Forge, med orden: ”If you have ghosts… U have everything.” För alla som inte har levt under en sten senaste två åren är det ganska enkelt att förstå vad han syftar på (orden är bland annat en referens till Ghosts cover på Roky Ericksons låt).

Men samtidigt finns det också en konsensus inom metalvärlden: Ingen ska avslöja att det är Tobias Forge som är Papa Emeritus II. Ingen. Det förstör myset kring Ghost.

Drygt tjugo dagar efter att bilden publicerades exploderade saken. Metal Sucks snappade upp bilden, och gjorde ett inlägg om det på sin utmärkta blogg. Det visade sig ha stor effekt. När läsare rusade till Nergals Instagramkonto och skrev ut namnet på mannen bredvid honom, då drabbades Nergal av kalla fötter – och tog bort bilden. Censurerade sig själv.

Med stor sannolikhet – Nergal insåg inte allvaret i att så tydligt gå ut med att det är Tobias Forge som är sångare i Ghost. Han trodde kanske inte att folk skulle förstå vem det var? Så han rättar sig efter konsensus, eller möjligen efter på påtryckningar från Ghost-lägret. Myten om bandet fortsätter. Och Nergals självcensur bekräftar en gång för alla vad alla redan anar, eller vet.

 

 

 

Etiketter: , ,

Ett svar to “Nergal tog bort bild från Instagram – avslöjade Ghosts sångare”

  1. galacticmutilator Says:

    Kanske dags att släppa det där med ”hemligt” snart? Ghost blir ju varken bättre eller sämre beroende av det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: