Mattias Frisk i Vanhelgd: ”Slingan lät riktigt elak när den ekade i trapphuset”

I consil you because is very good.

Whoo-ha! Hade jag haft bättre koll hade den här låten med Vanhelgd hamnat på listan jag gjorde förra veckan. Mjölbybandet har nyligen släppt sitt tredje album, Relics of Sulphur Salvation, och Mattias Frisk [sång, gitarr] berättar för Bara Metals läsare hur låten Where All Flesh is Soil kom till:

Det var den fjärde låten vi skrev klart för plattan, vi hade gjort ett par låtar som var rätt lika och hade några blackiga riff samt experimenterade med en My Dying Bride-osande slinga som sedan blev refrängen och inte alls låter My Dying Bride längre. Ofta jobbar vi till en början ganska improviserande för att skala av, lägga till och arbeta om struktur och vilket sätt vi spelar saker på tills vi känner att stämning och känsla blir rätt.

Berätta om riffen – det som dyker upp runt 01:20 slår hårt!

Vanhelgd_cover_500x500pixels– Riffet som kommer vid 01.00 är egentligen basgången till det efterföljande riffet vid 01.20 men det blev två delar istället. Jag kommer väl ihåg när det slog mig hur låten skulle börja, jag var på väg ned i trapphuset för att släppa in vår nye basist Jonas Albrektsson, som även lirar i King of Asgard, samtidigt som Jimmy Johansson stod och harvade introriffet själv i repan. Björn Andersson meckad väl med trummorna eller nåt gissar jag. Jag tyckte slingan lät riktigt elak när den ekade i trapphuset och kände direkt att vi måste börja låten så.

Vad och vem är det vi hör i början?

– Inledningen är ur Holbeins Dance of Death, inläst av David Torell som även läst de andra Holbein-citaten på plattan samt är med i kören på låten Ett liv i Träldom. Han var egentligen i studion för att fota oss [kolla upp hans bilder på denna länk]. Vi var överens med både skivbolaget Pulverised och 20 Buck spin om att det vore intressant att lägga upp låten som teaser inför släppet då den stack ut lite från det vi gjort tidigare.

 Hela albumet håller hög klass. Det strömmas just nu på terrorizer.com (go on click it! Tap it!)

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: